Kva skjer akkurat no

Ein ny tekst er under utvikling. Denne gongen handler det om dei som drog frå Emblemsbygda og busatte seg i anten gamle Borgund kommune, eller i nabokommunane. Det vil også bli litt spanande å sjå dei ulike flyttemønstera etterkvart. Av naturlege årsaker vil teksten ta for seg tida før 1950. Dette kan trygt seiast å være ein omfattende og tidkrevende prosess. muligheita for at nokon "slepp unna" i farta er desverre ganske stor, men skal det være mogleg å komme i hamn med ei liste frå kring 1600 og fram til i dag,  vil det vere nyttelaust å fingranske alle slekter og enkeltpersonar på Sunnmøre. Jeg har difor valgt å halde meg til dei som er å finna i dei ulike bygdebøkene i første omgong. Jeg håpar også på å få hjelp etterkvart. Ved å publisere funna kan nye tips og meir informasjon komme fram over tid. For å gje et lite eksempel på utfordringene kan jeg nemne "Os-Nikolay" på Osehaugen i Emblemsbygda. Bygdeboka fortel at han kom frå Blakstad i Sykkylven, men det er likevel berre halve sannheita. Nikolay vart fødd i Mattisgarden på Østrem. Av praktiske hensyn må slik grundig sjekk av familieforholda liggje i første omgong. Likevel trur eg at det skal verte ein interessant tekst, når alle desse enkeltpersonene vert samla i ein søkbar tekst. Ein flytta sjelden så langt heimefrå i eldre tider, og teksten kan også bidra til å gje oversikt over kvar det vart av alle dei som ikke fekk overta gard eller grunn i heimbygda si.

Rolf Kåre Østrem 28.04.2020 03:56

Min farfar, Rasmus Østrem f. 1877, var nest eldste sønn på Ibrahamsgården. Ingen odel da så vidt jeg kan forstå. Dro til Ålesund som fisker.Gift med Olivia.

| Svar

Nyeste kommentarer

09.11 | 16:49

Er det noen som har Bygdebok for Emblemsbygda, utgitt i 2019 til salgs ?
Ingen flere på ARK Moa.
97045588

24.10 | 16:33

Hei alle sammen!
Dette var en svært interresant oppdagelse all den tid at min kjære mormor, Ragna Marie Strømmen (f. Akslen) kom fra Aksla i Emblemsbygda.

13.08 | 10:14

Framme f v Johanne Furseth frå Fursetgarden og Tomasine Johnsdtr. Rørstad gift til Plassevågen i Emblemsvågen 1901. Ho kom frå Hjørundfjorden.

23.04 | 08:09

Oj! Det var tett