Kva skjer akkurat no

Kven var eigentleg Røyse-Nille? er det snakk om Nille Klausdatter Emblem? Det er ikkje heilt enkelt å bli klok på kvar alle husmannsplassane låg i si tid, men ein ting er sikkert, det var mange husmannsplassar på Emblem kring 1865. For den som har lest om husmannsplassar lik den Alf Prøysen vaks opp på, skjønar at det kunne vera harde kår. Det ein ikkje tenkjer like mykje på er det faktum at det ikkje var like stor forskjell mellom småbrukar og husmann på denne tida, husmannen kunne at på til site godt i det reint økonomisk óg.

Eg arbeider for tida med ein tekst om husmannsvesenet og ynskjer å fortelle historia ved hjelp av forteljingar om verkelege personar frå bygda vår. vil du hjelpa meg med å finne fram til historiar om slike som Røyse-Nille på Østrem og Han Ludvik på Ludvikplassen i emblemsvågen? Då kan du ta kontakt med meg når juleroa har fått senka seg.

 

| Svar

Nyeste kommentarer

09.11 | 16:49

Er det noen som har Bygdebok for Emblemsbygda, utgitt i 2019 til salgs ?
Ingen flere på ARK Moa.
97045588

24.10 | 16:33

Hei alle sammen!
Dette var en svært interresant oppdagelse all den tid at min kjære mormor, Ragna Marie Strømmen (f. Akslen) kom fra Aksla i Emblemsbygda.

13.08 | 10:14

Framme f v Johanne Furseth frå Fursetgarden og Tomasine Johnsdtr. Rørstad gift til Plassevågen i Emblemsvågen 1901. Ho kom frå Hjørundfjorden.

23.04 | 08:09

Oj! Det var tett